Længde

Måleområde

Akkrediteret måleområde:

Størrelse: 0,5 mm – 1000 mm

Ønskes kalibrering udenfor disse områder så kontakt os for mere information.

Måleområde

Akkrediteret måleområde:

Størrelse: 0 mm – 1000 mm

Ønskes kalibrering udenfor disse områder så kontakt os for mere information.

Akkreditering

ISO17025

Akkrediterede kalibreringer og prøvninger udføres under DANAK akkreditering reg. nr. 255 samt vores ISO 9001 certificerede kvalitetssystem.

Kalibrering af længdeklodser

Interferometrisk kalibrering

Til interferometrisk kalibrering antages måleklodserne at være fremstillet af stål, hårdmetal eller keramik samt overholde kravene i ISO3650 eller tilsvarende. Den mindste måleusikkerhed forudsætter kalibrering af minimum 4 originale måleklodser fra samme sæt, hver med en nominel længde på mere end 3 mm og en samlet længde på maksimalt 100 mm.

 

Mekanisk kalibrering

Mekanisk kalibrering foretages ved sammenligning med en tilsvarende måleklods, som er kalibreret interferometrisk. Mekanisk kalibrering er hurtigere end interferometrisk kalibrering og stiller ikke samme høje krav til måleklodsernes beskaffenhed. Måleusikkerheden er typisk en faktor to større. Det er muligt at få foretaget en fempunktskalibrering jf. ISO3650, hvorved overfladernes planhed kan estimeres. Til mekanisk kalibrering med komparator råder DFM over måleklodser i stål og hårdmetal i de fleste gængse metriske længder.

Kalibrering af afstandssensorer og aktuatorer

DFM kan kalibrere mange forskellige former for afstandssensorer og aktuatorer, der benyttes til at måle eller udføre lineære forskydninger.

Kontaktperson

Søren A. R. Kynde

Seniorforsker, Nano
+45 2545 9040
srk@dfm.dk

Jan Hald

Teamleder, Nano
+45 2545 9019
jha@dfm.dk

Datablad